Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Volvo CE (används i illustrativt syfte)
Teknik |

Volvo CE och Ferronordic säger upp ryskt återförsäljaravtal

Ferronordic har varit officiell återförsäljare för Volvo CE i Ryssland sedan företaget bildades 2010. Till följd av den militära konflikten i Ukraina har Volvo CE avbrutit försäljningen till Ryssland.

Ferronordic erhåller således inte längre några leveranser av maskiner eller reservdelar från Volvo CE till Ryssland. Det framgår av ett pressmeddelande. 

Som en del av överenskommelsen kommer Volvo CE att betala ersättning till Ferronordic om 321 miljoner kronor för faktiska och eventuella kostnader och förluster relaterade till uppsägningen.

Ferronordic förväntar inte att uppsägningen av återförsäljaravtalet i sig kommer att ha någon väsentlig inverkan på företagets utsikter i Ryssland, eftersom Volvo CE redan upphört att leverera maskiner och reservdelar till Ferronordic. 

Ferronordic skriver att man vidtar alla åtgärder för att säkerställa att dess verksamhet följer gällande sanktionslagstiftning. Med beaktande av dessa restriktioner, och i den mån det är möjligt under den rådande leveranssituationen, fortsätter bolaget att underhålla och reparera den befintliga populationen av Volvo CE-maskiner i Ryssland och fullgöra sina åtaganden till sina kunder.

Vidare utvärderar Ferronordic strategiska alternativ för den ryska verksamheten, bland annat potentiell försäljning av hela eller delar av den ryska verksamheten, eller nedskärning av verksamheten för att fortsätta i begränsad omfattning.

Samarbetet mellan Ferronordic och Volvo CE i Kazakstan fortsätter som tidigare. Vidare söker Ferronordic möjligheter för ytterligare samarbete med Volvo CE och andra delar av Volvokoncernen på andra marknader.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1