Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Blue World Technologies
Elektronikproduktion |

Bill Gates-fond backar Blue World Technologies

Den Bill Gates-grundade investeringsfonden Breakthrough Energy Ventures går in i en investeringsrunda på 275 miljoner danska kronor för att stärka det danska bränslecellsbolaget Blue World Technologies.

Det nya kapitalet kommer att användas för att skala bränslecellsproduktion samt för att investera i utvecklingen av metanolbränslecellsapplikationer för den maritima sektorn. I slutet av 2021 lade företaget ut hela produktionen av kärnkomponenterna till bränslecellerna och är för närvarande i förserieproduktion. 

Sjöfarten har varit ett centralt ämne i vår dialog med Breakthrough Energy Ventures redan från början, vilket går bra i kombination med branschens ökande intresse för metanol som bränsle, och därför ser vi också en enorm potential i att komma in på den marknaden, säger Blue World Technologies medgrundare tillika vd, Anders Korsgaard, i ett pressmeddelande. 

Senare i år kommer Blue World Technologies att starta serieproduktion, och med ytterligare uppskalning räknar företaget med att nå en produktionskapacitet på 500 MW inom några år.

Bill Gates-fonden fick sällskap i investeringsrundan av Vækstfonden, DEUTZ AG och befintliga investerare.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-2
Annons
Annons