Annons
Annons
Annons
Annons
© Smoltek
Komponenter |

Efter Yageo-avtalet: Smoltek följer målet om högvolymsordrar

Samarbetsavtalet med Yageo-koncernen förväntas ytterligare accelerera industrialiseringen av Smolteks ultratunna kondensatorer. Detta följer målsättningen att kunna ta emot ordrar i höga volymer från slutet av 2024.

Smoltek meddelar att dotterbolaget Smoltek Semi gjort "betydande framsteg" inom utvecklingen av tekniken för ultratunna kondensatorer under året. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ett av dessa är samarbetet med Yageo, som uppges komma att accelerera kommersialiseringen av bolagets första produkt – avkopplingskondensatorer för mikroprocessorer med så kallad Landside-montering.

Vi är oerhört nöjda med de framsteg som vi har gjort under 2022 inom industrialiseringen och kommersialiseringen av våra ultratunna kondensatorer. Samförståndsavtalet och det gemensamma utvecklingsavtalet med Yageo utgör avgörande framsteg för detta affärsområde, då vi nu har en perfekt partner för att gemensamt ta fram en första produkt, massproducera den samt sälja den globalt via deras försäljningskanaler, säger Smolteks koncernchef Håkan Persson i pressmeddelandet.

Bolaget siktar på att kunna ta emot ordrar i höga volymer för bolagets ultratunna kondensatorer från slutet av 2024. Detta förväntas kunna ge en försäljning om cirka 400 miljoner kronor år 2027 för affärsområdet, förutsatt att ett antal tidigare kommunicerade milstolpar uppfylls. Utöver detta ser bolaget "utmärkta möjligheter" att därefter skala upp i större volymer samt utveckla fler produkter för halvledarmarknaden.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1