Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Freyr
Elektronikproduktion |

Nidec lägger produktion hos Freyr

Den norska batteritillverkaren Freyr har kritat på ett miljardavtal med den japanska elmotortillverkaren Nidec gällande försörjning av battericeller från fabriken i Mo i Rana.

Freyr kommer att leverera en större mängd battericeller till Nidec än vad bolagen tidigare kommit överens om. Enligt ett pressmeddelande stiger kapaciteten från ursprungsvolymen på 31 GWh till 38 GWh. Det nya kontraktet har ett bruttovärde på över tre miljarder dollar. 

Men det kan bli ännu större leveranser. Det finns nämligen en option att utöka volymen till 50 GWh under avtalsperioden 2025 till 2030. 

Vi är glada över att tillkännage vårt försäljningsavtal och kommersiella samarbete med Nidec Corporation, världsledande inom elmotorer och en globalt ledande leverantör av ingenjörs-, inköps- och konstruktionslösningar till energilagringslösningsmarknaden. Försäljningsavtalet, kombinerat med valbara volymoptioner, representerar ungefär 50 procent av vår beräknade produktion från Giga Arctic till år 2030, säger Freyrs vd, Tom Einar Jensen, i pressmeddelandet. 

Bolagen bildar samtidigt ett samriskbolag i syftet att kombinera Freyrs battericeller med moduler och batteripack för att skapa en energilagringslösning för industri- och verktygsapplikationer. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-1
Annons
Annons