Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Morrow
Elektronikproduktion |

Morrow får investeringsstöd för byggande av batterifabrik

Den norska statliga myndigheten Siva bidrar med 67 procent av fastighetsinvesteringen 480 miljoner norska kronor för Morro Batteries kommande batterifabrik i Arendal.

Med Siva ombord som fastighetsinvesterare har Morrow som mål att börja bygga den 1 september 2022, lyder ett pressmeddelande.

Med Siva i teamet har vi fått en framåtlutad fastighetsutvecklare med lång erfarenhet av industriell utveckling. Tillsammans kan vi förverkliga våra utvecklingsplaner och ta en tydlig position på den europeiska batterimarknaden, säger Håkon Tanem, tillförordnad vd för Morrow, i pressmeddelandet. 

Batterifabrikk 1 i Eyde Energipark får totalt 19'000 kvadratmeter golvyta, med 8'000 kvadratmeter entresolplan, och kommer skapa omkring 2'500 arbetstillfällen under de kommande sex åren. Vid 2028 beräknas den årliga produktionskapaciteten ligga på 43 GWh. 

Siva vill bidra till att trigga lönsam affärsutveckling genom investeringar för ny, grön och framåtblickande industri. Detta byggprojekt svarar mot ett antal viktiga investeringsområden för Norge, från ökad export till grönt industrifrämjande och batteriproduktion, säger Andreas Krüger Enge, tillförordnad vd för Siva, i pressmeddelandet. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1