Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 30 april 2003

90 dagar netto till Allgon

Om ni vill vara med och leverera till Allgon/LGP Àr det 90 dagars betalningstid som gÀller. Dessutom mÄste priset sÀnkas mot vad som tidigare har offererats. Detta upprör branschen.
"90 dagar netto, annars Äker ni ut!" Det budskapet har Allgon/LGP gÄtt ut med till sina befintliga leverantörer. Detta Àr en del i fusionerade Allgon och LGP:s strategi om att dra ned pÄ antalet leverantörer.

"Leverantörens roll Àr att leverera rÀtt varor och tjÀnster i rÀtt tid till rÀtt pris. Att krÀva att leverantörerna skall bli bank Àr bÄde olÀmpligt och oacceptabelt." Detta sÀger Lena Norder, vd för IM-föreningen, till evertiq. "Med lÀngre betalningstider ökar den ekonomiska risken, likviditetsproblem och i förlÀngningen konkurs. Alla blir förlorare i lÀngden.", sÀger Lena.

"Vi har under Ären sett flera exempel pÄ kunder som vill lÄna pengar av sina leverantörer genom förlÀngd betalningsfrist, bland andra Ericsson och Volvo. Jag Àr övertygad om att det finns bÀttre och mer givande affÀrsparametrar att fokusera pÄ, Àn att ge sig pÄ betalningstiderna.", avslutar Lena.

Allgon/LGP krÀver Àven en prissÀnkning om 11,3 % hos sina och LGP:s befintliga leverantörer. Enligt en kÀlla hos Allgon som evertiq har talat med ska de leverantörer som tidigare har offererat ett pris göra en ny berÀkning. I den nya offerten ska det tidigare priset, det nya, samt utrÀkningen av prisskillnaden redovisas.

Allgon och LGP aviserade i samband med fusionen att 75 miljoner kronor ska sparas. Samtidigt meddelade man att kunder som Ericsson, Nokia och Siemens vill ha stora underleverantörer, och dit vill man kunna rÀkna sig med det nya bolaget.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-2