Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Altris
Elektronikproduktion |

Northvolt-anställd ny vd för svenskt batterimaterialsföretag

Svenska Altris, som tillverkar natriumbaserade katodmaterial, har utsett Martin Anderlind, tidigare Chief Talent Officer på Northvolt, till ny vd.

Martin Anderlind ansluter till Altris från och med i dag, den 1 september, lyder ett pressmeddelande. 

Innan detta tillbringade han drygt sex år hos Northvolt och ansvarade över divisioner så som affärsutveckling, kommunikation, varumärke och talang.

Vi är oerhört glada över att välkomna Martin Anderlind ombord som ny vd för Altris. Natriumjon-teknik är en enorm affärsmöjlighet och vi är övertygade om att Altris har en enorm potential med sin spetsteknologi för att ta en stor del av den globala marknaden. För att lyckas är det helt avgörande för Altris att ha rätt vd vid rodret för att leda och utveckla teamet. Martins affärsbakgrund och kompetens gör honom helt perfekt för rollen, säger Torbjörn Sternsjö, styrelseordförande på Altris AB, i pressmeddelandet. 

Anderlind tar nu steget från litiumjonbatterier, till natriumjonbatterier. 

De här batterier är inte bara ett säkrare, mer hållbara, billigare och grönare alternativ, de kan också tillverkas av nästan obegränsade och lättillgängliga råvaror, skriver Anderlind i pressmeddelandet. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1