Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Cellfion / Relox (montage)
Teknik |

Almi öppnar plånboken för golfbollsrobot och membran

Almi Invest investerar miljoner i KTH-fostrade Relox Robotics golfbollsuppsamlande robot och Cellfions biobaserade membran för lagring av energi.

Almi Invest investerar två miljoner kronor i Relox Robotics, som utvecklar en robot för automatisk insamling av golfbollar på golfbanor. 

Roboten plockar automatiskt golfbollar på golfbanors driving-ranger och är baserad på Relox egenutvecklade robotplattform, som kan anpassas till olika framtida behov och miljöer, till exempel gräsklippning, jordbruk, städning och så kallad outdoor data gathering.

Vår produkt är redo att skalas upp och denna emission gör det möjligt för oss att möta de volymer som marknaden efterfrågar både i Europa och Nordamerika, säger Marcus Olsson, vd på Relox Robotics, i ett pressmeddelande.

I emissionen på totalt elva miljoner kronor deltar också privata investerare. Pengarna ska användas till expansion och marknadslansering i USA.

Investerar i Cellfions biomembran

Membranet beskrivs som centralt i omställningen till ett koldioxidfritt energisystem. Cellfion har utvecklat membran som är tillverkade av biomaterial från skogen riktar primärt in sig mot två parallella marknader - dels produktion av vätgas där membranet används för att separera vätemolekyler, dels produktion av större typer av batterier, så kallade redox-flödesbatterier. 

Vi vill se till att den gröna energiomställningen blir ännu grönare med hjälp av vårt biobaserade membran av nanocellulosa. Det är det första av sitt slag att kommersialiseras och kommer spela en stor roll i omställningen till gröna energilösningar. Tack vare denna investering kan vi nu ta nästa steg i vår utveckling och på allvar börja testa vår teknologi, säger Liam Hardey, vd på Cellfion, i ett separat pressmeddelande. 


Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons