Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Mekoprint
Komponenter |

Mekoprint växer inom mikrobearbetning via majoritetsförvärv

"Förmågan att tillverka mycket små element med hög effektivitet och extrem precision är avgörande när komponenter till bland annat hörapparater, robotar och medicinsk utrustning ska levereras."

Den danska industrikoncernen Mekoprint har förvärvat 67 procent av aktierna i Microturn, specialiserade på så kallad mikrosvarvning och material med små dimensioner. 

Marknaden för mikrobearbetning uppges genomgå en stark tillväxt på grund av efterfrågan på allt mindre produkter. Mekoprint har i dag en större produktion av mikrokomponenter, men stärks i och med köpet av aktierna i Microturn. Enligt ett pressmeddelande blir man nu till och med den största utvecklingspartnern och leverantören av mikrokomponenter i Norden. 

Mekoprint och Microturn passar alldeles utmärkt ihop. Tillsammans bildar vi nu den största partnern och leverantören av mikrokomponenter i Norden med en omsättning på över 100 miljoner danska kronor baserat på en kombination av produktionsteknologier. Samtidigt är satsningen på Microturn en viktig del av Mekoprints strategi om både organisk tillväxt och förvärv de kommande åren, säger Mekoprints vd, Anders Kold, i pressmeddelandet.

Enligt pressmeddelandet är Microturn "ofta den enda leverantören på den nordiska marknaden som kan producera komplexa föremål i hög volym med en diameter ner till 0,1 mm". Förmågan att tillverka mycket små element med hög effektivitet och extrem precision är helt avgörande, menar man, när komponenter till bland annat hörapparater, robotar och medicinsk utrustning ska levereras.

Microturn sysselsätter 22 personer i en fabrik i Humlebæk. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons