Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Hexatronic
Teknik |

Hexatronic stärker upp inom multimedia och nätverkslösningar

Det svenska fibertekniksföretaget Hexatronic köper 82 procent av aktierna i homeway GmbH, som tillhandahåller ett komplett multimediasystem för hemnätverk över fiber, LAN, coax, strömkabel och wifi.

Hexatronic skriver att förvärvet gör det möjligt för Hexatronic att bredda sitt erbjudande på den tyska marknaden och tar erbjudandet hela vägen in i hemmet. Det framgår av ett pressmeddelande. 

Bolaget arbetar mot byggare, fastighetsutvecklare och -planerare samt installatörer. Bolaget grundades 2002, har cirka 25 anställda och är baserade i Coburg, Tyskland.

Vi är mycket nöjda att kunna välkomna homeway till Hexatronic Group. Ett passionerat och skickligt team som har utvecklat unika produkter och lösningar. Tillsammans med homeway är vi väl positionerade att ta vara på möjligheter på den växande tyska FTTH-marknaden med ett bredare erbjudande, säger Henrik Larsson Lyon, vd för Hexatronic Group, i pressmeddelandet. 

Säljarna är grundaren och ledningen som samtliga kommer att fortsätta i sina nuvarande roller samt vara kvar som minoritetsägare i homeway med 18 procent av aktierna. Hexatronic har en option att förvärva de återstående 18 procent av de utestående aktierna under första halvåret 2026.

Genom försäljningen av majoritetsandelen till Hexatronic Group har vi möjligheten att uppnå våra ambitiösa mål ännu snabbare, med en stark partner på vår sida. Vi ser fram emot att skriva ett nytt framgångsrikt kapitel tillsammans med våra nya kollegor, säger Peter Stegner, vd för homeway GmbH, i pressmeddelandet. 

Förvärvet finansieras genom en kombination av kontanter och nyemitterade aktier, och har enligt bolaget ingen betydande påverkan på Hexatronics lönsamhet.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-12 09:18 V22.4.54-1