Annons
Annons
Annons
Annons
© Midsummer
Elektronikproduktion |

Midsummers expansion stannar inte efter Italien

Efter att megafabriken i Italien har färdigställts har det svenska solenergiföretaget Midsummer siktet inställt på storskalig produktion Sverige – en del av ett långsiktigt mål på en större kapacitet i Europa.

Enligt Midsummers delårsrapport går arbetet framåt med att färdigställa megafabriken i Bari, Italien.

Bolagets vd, Sven Lindström berättar att den färdigställs enligt plan med bland annat leveranser av maskinutrustning. Järfälla-företaget har nämligen färdigställt fem av totalt tolv DUO-maskiner under första halvåret 2022. Två maskiner, samt ”viss annan kringutrustning” har skeppats under perioden. Parallellt med att produktionsutrustningen tillverkas, förbereds också fabriken med el-, vatten-, gas- och renrumsinstallationer, framgår det i rapporten.

Men bolaget har större planer än så. Lindström berättar att ambitionen är en ”fortsatt internationell expansion under kommande år. Man vittnar om ett ”enormt fokus på energi i Europa” och att ”många krafter samverkar” till bolagets fördel.

Med en europeisk marknad i snabb tillväxt och ett attraktivt produkterbjudande har vi nu ett gyllene tillfälle att skala upp vår verksamhet med fler fabriker, en mångfaldigt större produktion, nya partnerskap och många fler installationer, berättar Lindström i rapporten.

Ambitionen, som man pratar om, är enligt vd:n minst 1 GW produktionskapacitet i Europa till år 2030.

Det kan ske med en eller flera gigafabriker i Sverige och/eller i övriga Europa. Vi tittar också på nya partnerskap med taktillverkare och installatörer likt de vi redan har slutit i Italien, berättar Lindström i rapporten.

Vidare framgår det av rapporten att ”efter att den italienska fabriken på 50 MW har färdigställts, vilket sker under kommande år, är målet att etablera en storskalig produktion i Sverige på minst 200 MW.

Bolagets långsiktiga mål är minst 1’000 MW årlig produktionskapacitet i Europa till år 2030.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2