Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Northvolt
Elektronikproduktion |

Unibap går inte vidare med Northvolt Revolt-samarbete

Unibap har efter diskussioner med Northvolt Revolt tagit beslutet att inte gå vidare ytterligare i samarbetet då bolagen inte har kunnat nå en överenskommelse i den långsiktiga kommersiella modellen.

Detta kommer även med största sannolikhet få till följd att Unibap i förtid avbryter sitt deltagande i Vinnovaprojektet kopplat till "Automatiserat demonteringssystem för återvinning av batterimetaller, lyder ett pressmeddelande. 

Vi är givetvis ledsna över att vi inte kunde hitta en gemensam kommersiell grund för ett långsiktigt samarbete i detta mycket spännande område, där vi tekniskt redan har gjort stora framsteg tillsammans. Vi måste dock säkerställa att våra affärer även håller kommersiellt och strategiskt långsiktigt innan vi investerar ytterligare. Vi har därför efter noga övervägande tvingats ta det här beslutet. Vi kommer re-allokera tillgängliga resurser till projekt vi bedömer har närmare till kommersialisering och accelerera teknikutvecklingen runt vårt kärnerbjudande ytterligare. Vi önskar Northvolt all lycka i det fortsatta projektet och avser agera på bästa sätt för att möjliggöra att Vinnovaprojektet "Automatiserat demonteringssystem för återvinning av batterimetaller" ändå kommer kunna fortgå, skriver Unibaps vd, Lena W Jansson, i pressmeddelandet. 

 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons