Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Luxbright
Elektronikproduktion |

Fabriksbyggaren Luxbright inviger renrum

Den svenska tillverkaren av röntgenrör, Luxbright, som är i farten att bygga en ny fabrik i Göteborg, meddelar att ett nytt renrum har invigts.

Luxbright skriver i en uppdatering att renrummet är en "kritisk del av bolagets tillverkningsprocess för att producera röntgenrör med ännu större precision och kvalitetskontroll". 

"Vi har arbetat hårt för att fullända det, och vi är övertygade om att det kommer att hjälpa oss att producera bästa möjliga produkter för våra kunder." fortsätter bolaget. 

Luxbright beslutade i mars i år att öppna en ny produktionsanläggning i Göteborg för tillverkning av så kallade kallkatodrör och mikrofokusrör. 

Mats Alm, vd för Luxbright, berättade i en intervju med ekonomikanalen Direkt Studios att bolaget har varit aktiva i Kina under en längre period, men att faktorer så som ledtider, iterationer och besök har varit utmanade, vilket ligger bakom beslut till fabriken i Göteborg.

Fabriken kommer sträcka sig över drygt 600 kvadratmeter och kommer att innehålla en produktionsenhet samt företagets huvudkontor. Produktionsdelen kommer att utrustas med utrustning för montering, inspektion och testning. Anläggningen kommer också att inrymma renrum och labb, som kommer att användas för utveckling av kallkatodröntgenrör.

​Det finns många viktiga steg i att utveckla och producera våra innovativa röntgenrör, men i dag var en viktig milstolpe för Luxbright. Efter att ha tillbringat månader med att designa och planera renrummet såg vi äntligen den slutliga produkten med våra egna ögon. Det var ett spännande ögonblick, inte bara för Luxbright, utan för alla våra investerare, som har stöttat oss för att vi tar nästa steg mot röntgenrör tillverkade i Sverige, skriver Mats Alm i uppdateringen. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons