Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© EK Power Solutions
Elektronikproduktion |

EK Power Solutions presenterar ny vd

Kraftelektronikspecialisten i Danderyd presenterar Fredrik Ståhl som ny vd och efterträdare till Vidar Wernöe, som den 1 oktober kliver ned från vd-position efter att ha lett företaget i över 20 år.

Fredrik Ståhl kommer närmast från tjänsten som Business Manager, Motion & Control, på Compotech. Där har han under de senaste 13 åren arbetat med att hjälpa främst nordiska kunder inom elektromekaniska precisionsrörelser. Det framgår av ett pressmeddelande. 

Det är med stort engagemang och glädje jag tar över ett mycket välskött bolag med starkt renommé i en bransch som förväntas växa kraftigt i och med den fina marknadspositionen i den pågående elektrifieringsboomen. Det är en förmån att få arbeta med de allra främsta kraftelektronikkonstruktörerna i Norden och att få fortsätta att tillsammans med våra kunder skapa mycket konkurrenskraftiga lösningar och produkter. Vidar har på ett mycket framgångsrikt sätt utvecklat bolaget under se senaste 22 åren och det känns oerhört spännande och kul att föra vidare stafettpinnen. Att dessutom ha förmånen att ha Vidar kvar i bolaget garanterar kontinuitet och en ovärderlig branscherfarenhet, säger Fredrik Ståhl i pressmeddelandet. 

Företaget skriver att Vidar Wernöe kommer att kvarstå som anställd i bolaget och fortsatt bidra till dess utveckling framåt.

Under mina 22 år som vd för EK Power Solutions har jag fått vara med om en häftig resa. Tillsammans med våra anställda har vi byggt en unik ingenjörsanda där vi drivs av stoltheten över att utveckla kvalitetsprodukter. Att få arbeta med högkompetenta ingenjörer har alltid givit en stor trygghet i leveransen. Att på eget initiativ få lämna över vd-rollen till Fredrik känns roligt och mycket bra. Hans dokumenterade goda resultat och ledaregenskaper från Compotech bådar gott för den vidare utvecklingen av EK Power Solutions, säger Vidar Wernöe i pressmeddelandet. 

EK Power Solutions uppges de senaste tre åren gjort uppdrag till över 100 kunder. Företaget har tjugo anställda och en årsomsättning på 50 miljoner kronor. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1