Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© SK hynix
Komponenter |

Minnesjätte expanderar i Sydkorea

Det blir en ny kapacitetsutökning hemmaplan för den sydkoreanska minnestillverkaren SK hynix. Bolaget har säkrat upp markyta på 60'000 kvadratmeter i Chengjou inför ett förväntat lyft på minnesmarknaden.

Det går trögt på minnesmarknaden, skriver SK hynix i ett pressmeddelande. Men på sikt förväntas läget lättas upp. Åtminstone om man ska tro experterna, menar bolaget. 

Men den sydkoreanska minnesjätten väljer att satsa på utökad produktionskapacitet i hemlandet för de kommande tio åren. Detta i form av en utökning av anläggningen M15, som kommer gå under namnet M15X. 

"Efterfrågan på minneskretsar faller i och med en global ekonomisk nedgång och instabilitet i försörjningskedjan. Men experter förutspår att affärsområdet börjar återhämtar sig från och med 2024, för att sedan studsa tillbaka 2025," skriver bolaget i ett pressmeddelande. 

Fabriken beräknas bli klar 2025 och är ett resultat av en investering på motsvarande cirka 11 miljarder dollar. Exakt hur stor fabriken kommer vara är oklart, men kommer storleksmässigt påminna om M11 och M12.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1