Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Ecoride
Elektronikproduktion |

Elcykelproduktion flyttar hem till Göteborg – skapar 50 jobb

Göteborgsbaserade Ecoride flyttar sin slutmontering av elcyklar från Polen till en ny fabrik i Arendal och räknar med 50 nya jobb i höst och under nästa år.

Utökad närhet till marknader, snabbare beslut och nedkortade ledtider är några av fördelarna med att flytta hem slutmonteringen till Göteborg, menar bolaget i ett pressmeddelande. 

Elcykeltillverkaren samlar nu huvudkontor, utveckling, slutmontering och lager på Hisingen. 

Att flytta produktionen till Sverige gör att vi kommer närmare våra marknader och med sälj, inköp, produktion och eftermarknad i samma lokal kommer vi kunna ta snabbare beslut. Med produktion i Sverige kommer vi också kunna korta ner våra ledtider samt minska antalet transporter. Nästa steg är nu att anställa teamleaders och bygga upp lager- och montageteam, vilket kommer innebära nya arbetstillfällen under hösten, säger Martin Walleräng, Ecorides grundare och vd, i pressmeddelandet. 

Business Region Göteborg har bland annat hjälpt företaget att hitta lämpliga lokaler mitt i klustret av företag på Hisingen. Av fastighetsbolaget Platzer kommer de att hyra en fastighet i Arendal som tidigare användes av Volvokoncernen.

– Här har vi ett spännande exempel på trenden att tillverkning flyttar hem. Ecoride började sätta samman sina cyklar i Kina, flyttade sen slutmonteringen till Polen och väljer nu att samla sin verksamhet i Göteborg. Dels för att säkra sina leveranskedjor, men också för att dra bättre nytta av den innovation som sker i Göteborg, särskilt inom mobilitet och tech, och för att kunna ta ett starkare grepp kring hållbarhet längs hela produktlivscykeln, säger Joel Görsch, etableringsrådgivare på Business Region Göteborg, i pressmeddelandet. 

Ecoride som mål att fördubbla försäljningen de kommande tre åren. Företagets största marknader finns i Norden.

Grannar till Smart High Tech

I början på juli gick nanoteknikföretaget Smart High Tech med att man investerar miljoner i en ny etablering i Arendal som ska ge en kraftigt utökad produktionskapacitet.

Etableringen och investeringen är i linje med vår strategi och krävs för att möta den starkt ökande efterfrågan som en växande mängd av globala kunder indikerar, sade Lars Almhem, då nytillträdd vd på Smart High Tech, i pressmeddelandet.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons