Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Baidu
Elektronikproduktion |

Kraftigt jordskalv i västra Kina

Ett jordskalv med en magnitud om 6,8 på Richterskalan drabbade Luding i Sichuan-provinsen under gårdagseftermiddagen. Enligt det gångna dygnets medierapportering har över 50 människor omkommit av skalvet.

Det var strax innan klockan ett i går, lokal tid som skalvet inträffade i bergstrakterna i Luding, beläget i västra kina, närmare bestämt 22,5 mil ifrån Ghengdu. Det framgår av Reuters rapportering.

Från att nyhetsbyrån inledde sin rapportering under gårdagen har dödstalen stigit från över 30 till cirka 65, enligt amerikanska CNN.

Enligt Reuters har varken dammbyggnader eller vattenkraftstationer inom ett område på 50 kilometer kring skalvets epicenter rapporterats skadade. Provinsens elnät, däremot, rapporteras ha tagit en smäll, som i sin tur ska ha påverkat omkring 40’000 slutanvändare.

Tidningen Technode skriver att Sichuan-provinsen är hem för flera olika elektroniktillverkare, så som BOE, Foxconn, CATL och Texas Instruments, samt halvledarbolagen Chengdu Silan Semiconductor Manufacturing, Chengdu CORPRO Technology och dotterbolag till Square Route.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons