Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Micron
Komponenter |

Micron lägger mångmiljardbelopp i hemdelstaten

Minnestillverkaren planerar att investera 15 miljarder dollar i hemdelstaten Idaho. En investering som inte enbart innebär tusentals nya jobb, utan även den första nya minnesfabriken i USA på 20 år.

Bidens verkställande order av Chips Act har blivit en form av islossning för de amerikanska halvledarbolagen. I samband med presidentens undertecknande av lagförslaget meddelade Micron att man kommer sätta sprätt på 40 miljarder dollar i USA. 15 av dessa planeras läggas i hemdelstaten Idaho.

Investeringen innebär att minnestillverkaren kompletterar den befintliga anläggningen i Boise med en ny fab. Enligt bolaget innebär detta ökad effektivitet, snabbare utrullning av nya teknologier och att det går fortare att komma ut på marknaden. 

Arbetstillfällena förväntas uppgå till likvärdiga antal som setts i tidigare sammanhang. Micron lovar omkring 2'000 direkta Micron-jobb när allt är klart. Arbetet innan dess uppges involvera över 17'000 personer. 

Microns vd tillika president, Sanhjay Mehrotra, kommenterar investeringen i ett pressmeddelande.

Vi tackar president Biden, handelssekreterare Raimondo, försvarsminister Austin, Biden-Harris-administration och kongressmedlemmar för stödet till CHIPS and Science Act, som gjorde det här investeringsbeslutet möjligt. Vår nya minnestillverkning kommer att främja USA:s tekniska ledarskap och säkerställa en pålitlig inhemsk tillgång till halvledare, som är avgörande för ekonomisk och nationell säkerhet. Vi uppskattar också stödet från guvernör Little och hans administration, delstatens lagstiftare i Idaho, borgmästare McLean och våra partners på Idaho Power. 

Investeringen på 40 miljarder är en del av Microns globala investeringsplan på 150 miljarder dollar under de kommande tio åren.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons