Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Lotus Microsystems (montage)
Elektronikproduktion |

Dansk nykomling siktar på produktion av miljontals chip

Lotus Microsystems, en dansk utvecklare och tillverkare av kraftomvandlare, tar sig an marknaden för mikrochip. Målet är att inom några år nå en produktionskapacitet på upp emot hundra miljoner.

Lotus Microsystems har bara ett par år på nacken – men har redan stora ambitioner om att bidra med mikrochip till den europeiska marknaden. Det vidarerapporterar Electronic Supply. 

Erik Stangerup, som var med och grundade företaget 2020, berättar i en intervju för Finans, som gjort ett reportage om verksamheten tillsammans med Itwatch, att man såg ett kraftigt ökat behov av mikrochip när coronasituationen började ta fart. Medlemmarna då ett gyllene läge att starta Locus Microsystems, för att vara med och bygga upp den europeiska kompetensen. 

Vidare framgår det att företaget närmar sig lansering av två produktserier och siktar därefter på att stegvis trappa upp volymerna - från några miljoner nästa år, till att inom tre till fyra år nå en årlig nivå på 50 till 100 miljoner mikrochip. 

Lotus Microsystems uppges ha skrivit avtal med tillverkare i USA, Taiwan och Sydkorea, i och med att det i dag inte finns större produktionskapacitet i Europa att tillgå. 

Företaget ligger bakom vad som hävdas vara världens minsta kraftomvandlare. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons