Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Epiroc
Elektronikproduktion |

Epiroc emitterar gröna obligationer för två miljarder

Gruvutrustningsbolaget Epiroc har emitterat gröna obligationer för att finansiera hållbara investeringar, utgifter, samt forskning och utveckling.

Epiroc emitterade igår två miljarder kronor i gröna obligationer med stort intresse från investerare och med en orderbok överstigande tre miljarder kronor skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Löptiden är 5 år och obligationen har två trancher, en fast och en rörlig. Den fasta tranchen var på 1.5 miljarder kronor och den rörliga tranchen på 0.5 miljarder kronor.

Obligationerna kommer att vara listade på Euronext Dublin. SEB och Nordea ledde gemensamt transaktionen och SEB agerade rådgivare för det gröna ramverket.

Den nya finansieringen kommer att stödja oss då vi fortsätter vår hållbarhetsresa och investerar i innovativa produkter och teknologier som gör våra kunders och vår egen verksamhet mer hållbar, säger Håkan Folin, Epirocs ekonomi- och finansdirektör, i pressmeddelandet.

Medlen kan användas för att finansiera projekt inom bland annat produkter och produktionsteknologier, till exempel batterielektriska maskiner, diesel-till-batteri-konverteringsteknologio, produkterbjudandet batterier som tjänst samt automations- och digitaliseringslösningar.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2