Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Svolt
Elektronikproduktion |

Svolt vill ta över Vestas-fabrik i Tyskland

Kinesiska Svolt Energy Technology nöjer sig inte med en batterifabrik i Tyskland - i förra veckan gick bolaget ut med att man vill ta över Vestas tidigare fabrik i Lauchhammer, Brandenburg.

Två år efter tillkännagivandet av fabriksplanen i Heisweiler, Saarland är det dags för Svolt att utöka produktionskapaciteten för batterier och batterisystem. Den här gången behöver man dock inte lägga ned lika mycket arbete för att färdigställa den här fabriken. 

Enligt ett pressmeddelande tog bolaget över rubbet av Vestas tidigare produktionsanläggning för rotorblad i Lauchammer i slutet av augusti. Samtidigt finns det behov av att sätta sin egen prägel på byggnaden, samt inslag av ombyggnation, tillbyggnad och modernisering. 

Vi ser en stor efterfrågan på batterisystem i både Europa och Asien-Stillahavsregionen. Skiftet mot elektromobilitet, kombinerat med regeringsbeslut inom området, driver på behovet av elbilar. Något som Svolt möter genom en stadig expansionsplan med lokala utökningar, skriver Hongxin Yang, styrelseordförande och vd för Svolt Energy Technology, i pressmeddelandet. 

Svolt investering i Saarland uppgår till två miljarder euro och lovade för två år sedan upp emot 2'000 arbetstillfällen. 

Bolaget har samtidigt ett mål att nå en global produktionskapacitet på 100 GWh vid 2025. Utöver de tyska fabrikerna planerar man nämligen för ytterligare tre i Asien-Stillahavsregionen med en totalkapacitet på 76 GWh. För detta krävs en investering på totalt åtta miljoner euro och en personalstyrka på omkring 10’000 personer.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1