Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Kisab
Komponenter |

Kisab tar in 7,5 miljoner euro

Det Stockholmsbaserade materialbolaget Kisab har utökat finanserna med 7,5 miljoner euro för att expandera produktionen av kiselkarbidskivor.

Investeringsrundan leddes av Fairpoint Capital tillsammans med befintliga investerare, däribland Industrifonden, Ingka GreenTech och LPE. 

Vi är glada över att välkomna Fairpoint Capital som ny ägare när Kisab går in i sin kommersialiseringsfas. Vi har nyligen börjat testa våra wafers hos kunder och kommer nu att kunna öka produktionen för att hjälpa våra kunder att producera produkter av högre kvalitet till högre avkastning, säger Johan Ekman, vd och grundare av Kisab, i ett pressmeddelande. 

Kisabs möjlighet att ta fram kiselkarbidskivor på ett kostnadsfritt sätt kommer gynna komponenttillverkare i form av kraftigt utökad yield och att skapa större komponenter med högre spänning. Bolaget kommer inom ort att kunna leverera defekt-fria kiselskivor på åtta tum, vilket kommer stärka konkurrenskraften ytterligare. Vi ser fram emot att vara med på bolagets in i kommersialiseringsfasen, säger Hadar Cars, Investment Director på Fairpoint Capital, i pressmeddelandet. 


Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons