Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Scanfil
Elektronikproduktion |

Scanfil: "Förberedda på en potentiell europeisk energikris"

Kontraktstillverkaren Scanfil har genomfört en grundlig undersökning av sina fabriker och dess exponering för olika energikällor.

Enligt Scanfils undersökning sitter kontraktstillverkaren som säkrast i USA och Kina. I Estland, Finland och Sverige är bolaget "ganska säkra" när det gäller energiproduktion, och att man i värsta fall kan vänta sig små effekter i form av korta planerade avbrott i energi- och elförsörjningen. Länder som Polen och Tyskland har högre exponering för kol och naturgas. I dessa länder har Scanfil startat en riskreducerande process.

Vi använder naturgas för uppvärmning av anläggningarna i Sieradz, Polen och Wutha, Tyskland. Vi minskar risken genom att gå över till flytande propangas och att använda tillsatsvärmare vid behov, säger Riku Hynninen, utvecklingschef på Scanfil, i uppdateringen, och fortsätter:

I tillverkningsprocesser använder vi främst elektricitet och även flytande propan. Gällande propan upplever vi inga försörjningsproblem. Vi ser potentiella utmaningar inom elförsörjningen i Polen och Tyskland. För att ta itu med dessa problem har vi påbörjat riskreducerande åtgärder av generatorer och planerar potentiella arbetsskiftsförändringar i fall av tidigare kända elavbrott.

Vi förbereder oss för vintern på Scanfil och vi gör vårt yttersta för att säkra kundernas produktion i våra fabriker när det kommer till energi, kommenterar Christina Wiklund, Chief Commerical Officer på Scanfil, i uppdateringen. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-1
Annons
Annons