Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Volvo Cars
Elektronikproduktion |

Northvolts och Volvo Cars fabriksarbete löper "enligt plan"

Björn Gustafsson, projektledare för den samordningsgrupp som arbetar med etableringen av fabriken, ger en uppdatering om vad som är på gång nu när detaljplanen vunnit laga kraft.

Just nu arbetar gruppen med upphandlingar för Göteborgs Stads leveranser av tekniskt vatten och energiförsörjning. Utredningarna om kompetensväxling och kompetensförsörjning är i slutfasen och vi tittar också på anslutningsvägar och kollektivtrafik inklusive möjligheten för gång och cykel, säger Björn Gustafsson i ett pressmeddelande. 

Gruppen utreder också möjligheten att uppföra tillfälliga bostäder för delar av de 2 500 personer som kommer för att hjälpa till med byggandet av anläggningen.

Det är väldigt många trådar som följs upp parallellt. Många är engagerade för att få fram hållbara lösningar som håller kostnadsramar och tidplan. Anläggningens första etapp ska vara klar 2026, ett högt ställt mål som jag är övertygad att vi kommer att leverera på, säger Björn Gustafsson.

Den färdiga etableringen sträcker sig över en yta på cirka 55 hektar och det kommer skapas cirka 3'000 direkta arbetstillfällen i batterifabriken och forskningscentret. Därtill kommer ytterligare tusentals jobb hos underleverantörer eller sidoleverantörer i regionen.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons