Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Heart Aerospace
Elektronikproduktion |

Saab och Air Canada investerar i Heart Aerospace

Saab går in med fem miljoner dollar i Heart Aerospace. Air Canada har investerat lika mycket pengar - men beställer även 30 exemplar av tillverkarens nya 30-sitsiga passagerarplan, ES-30.

Investeringarna innebär att Air Canada och Saab blir minoritetsägare i Heart Aerospace, lyder ett pressmeddelande. 

Vi är exalterade av att ha med oss två så starka partners som Saab och Air Canada i vår mission att elektrifiera regionalt flyg, säger Heart Aeropaces vd, Anders Forslund i pressmeddelandet. 

Detta understryker vårt engagemang för innovativ teknik och lösningar för hållbart flyg. Heart är en pionjär inom kommersiellt elflyg och vi ser fram emot att bidra till flygets framtid med vår erfarenhet av att utveckla tekniska lösingar, säger Micael Johansson, Saabs vd och koncernchef, i pressmeddelandet. 

Vi har arbetat hårt och framgångsrikt för att minska vårt klimatavtryck, men vi vet att det kommer att krävas ny teknik för att nå våra mål för nettoutsläpp, så som ES-30, säger Michael Rousseau, President and Chief Executive of Air Canada, i pressmeddelandet. 

Heart Aerospace skriver att bolaget har fram till i dag samlat på sig 96 avsiktsförklaringar gällande köp av elektriska flygplan. 

ES-30 är planerad att lätta från marken och in i tjänst 2028. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons