Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Munters
Elektronikproduktion |

Munters ökar kapacitet för klimatlösningar med ny fabrik

Munters öppnar ny fabrik i Hodonin, Tjeckien för att möta ökad efterfrågan från tillverkare av batterier, samt även livsmedels- och läkemedelsindustrin.

Uppdaterad; 2022-09-16 10:13

Efterfrågan på klimatlösningar för avfuktning för att kontrollera klimatet i industriella processer växer. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Fabriken har en arbetsyta på 10'000 kvadratmeter och kommer huvudsakligen att producera avfuktningssystemet Munters DSS Pro, som uppges vara designat för krav inom batteri-, läkemedels- och livsmedelsindustrin. Vidare produkter som finns i fabriken är DSS. 

Eftersom vi vill bidra till en mer hållbar värld, och en energieffektiv produktionskedja för våra kunder, är jag mycket glad över vår nya fabrik. Med den ökade produktionskapaciteten möter vi våra kunders efterfrågan på tekniskt avancerade och hållbara klimatlösningar, säger Henrik Teiwik, Group Vice President och President för affärsområdet AirTech, i pressmeddelandet. 

På frågor gällande rekryteringsbehov och produktionsnätverket i Tjeckien svarar Munters Evertiq per mejl att bolaget flyttar produktionen till en ny fabrik i Tjeckien, i Hodonin, och att den tidigare fabriken i landet låg i Hrusky. Genom investeringen i Hodonin, fortsätter man, ökas bolagets produktionskapacitet, produktionsyta och antal anställda. 

"Vi går från 90 anställda i 2021 till 160 anställda 2022. Med fabriken i Hodonin har vi möjlighet att öka ytterligare under de kommande åren för att möta efterfrågan. Vi har i fabriken även förbättrat produktionsflöde och effektiviserat. Dessutom skapat en mer optimal miljö för alla anställda att jobba i," berättar Susann Johansson, VP Group Communications & Brand på Munters, för Evertiq per mejl. 

Hur stor investeringen är specificeras inte. 

"Summan för investeringen är en del av de investeringar vi sedan tidigare kommunicerat att vi kommer göra för att effektivisera vår verksamhet. Vi har inte specificerat eller gett ett belopp för denna investering," fortsätter Susann. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1