Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© ICAPE Group
Mönsterkort |

Icapes förvärvståg fortsätter – till Portugal

Mönsterkortsleverantören Icape köper samtliga aktier i Lusodabel, en portugisisk leverantör av mönsterkort även aktiv i Spanien.

Lusodabel är specialiserade på prototyper, förserier och serieproduktion, har en kundbas på omkring 50 företag och omsatte i fjol strax över sex miljoner euro. 

Den Iberiska halvön är en nyckelmarknad för Icape Group, påvilken vi investerade i ett dotterbolag i Barcelona 2019. Lusodabel blir vårt 30e dotterbolag inom koncernen och stärket vårt värdeerbjudande på denna marknad, samtidigt som vi säkerställer ökad närhet till våra spanska och portugisiska kunder, skriver Icapes vd, Cyril Calvignac i ett pressmeddelande. 

I och med att vi fortfarande är ett tillväxtbolag är vi övertygade om att Icape Group ger en utmärkt skjuts för att utveckla och utöka våra tjänster ut till kund. Bolaget har ett gott rykte, och stärker oss teknologiskt, kvalitetsmässigt och logistiskt, skriver Lusodabels grundare, Vitoriano Fidalgo, i pressmeddelandet. 

Lusodabel, tillsammans med sina sju anställda, kommer att fortsätta verka i Spanien och Portugal, dock under namnet Icape Lusodabel. 

Ökad förvärvsaktivitet

Icape berättade för Evertiq under besök vid det svenska kontoret i Örebro i fjol att pandemin har visat sig vara ett tillfälle för bolaget att växa globalt med nya kontor och affärsenheter. Året innan dess tog man nämligen beslutet att öka den egna förvärvsaktiviteten.

– Pandemin har varit en tuff utmaning för många mindre företag inom mönsterkortsbranschen. Det vi ser är en stor angelägenhet bland flera att ansluta till ett globalt bolag med stark organisation och större resurser. För vår del är detta ett kostnadseffektivt sätt att växa organiskt och bygga ut vårt globala nätverk med redan duktig personal på plats i etablerade lokaler, sade Cyril till Evertiq. 

Icape köpte i 2021 tyska BA Elektronik, följt av två ytterligare i november i form av Trax Group från Sydafrika och holländska JAPCC. Och det beräknas tillkomma ytterligare förvärv framgent. Sedan dess har förvärven ramlat in, ett efter ett. Senast i slutet av augusti i år, genom köpet av danska Mon Print. 

– Vi har sedan ett år tillbaka kartlagt över 500 mindre leverantörer på olika platser runt om i världen, vissa med en omsättning på 15 till 20 miljoner euro, men i regel mellan en till tre miljoner. Vi har i dag intressanta diskussioner med företag i Frankrike, Danmark, USA, Malaysia och Australien, för att nämna några, berättade vd:n 2021. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons