Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© ABB
Elektronikproduktion |

Ny batteritillverkningsmetod – ABB: snabbspår till marknaden

Industrikoncernen ABB presenterar ny metod för batteritillverkning som ett snabbspår till marknaden för nyprojekterade anläggningar.

Metoden går under namnet Plant Optimization Methodology går enligt ett pressmeddelande ut på att komprimera tillverkningsscheman, minska uppstartstid och ge CAPEX- och OPEX-besparingar.

ABB integrerar den så kallade "EICD-tekniken" sömlöst med centraliserad samverkan och strömlinjeformade processer för att optimera verksamheten. EICD-tekniken innebär enligt ABB att genomförande och kontinuerlig driftsupport förenas i en enda lösning till ett "flexibelt erbjudande som gör det möjligt för nyprojekterade anläggningar att nå marknaden på kortast tänkbara tid". 

Detta skiljer sig från traditionella ansatser, som kan omfatta många olika leverantörer och gränssnitt, integration på plats och komplex installation, menar man. 

Vår metod syftar till att stödja produktionstillväxten i gigawattfabriker världen över för att minska flaskhalsarna i denna snabbväxande sektor. Det här är ett mycket spännande och nytt område som har en enorm potential att skalas upp för att möta efterfrågan och i slutändan möjliggöra ett samhälle med låga koldioxidutsläpp, säger Staffan Södergård, Global Product Line Manager för batteritillverkning på ABB, i pressmeddelandet. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons