Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Powertech Group
Elektronikproduktion |

ABB köper leverantör av kraftomvandlare

ABB utvidgar divisionen ABB Tractions tillgång till marknaden och kompletterar portföljen genom PowerTech Converter, en leverantör av kraftomvandlingslösningar för spårvagnar och tunnelbanetåg.

Med förvärvet kommer ABB att utöka sin starka närvaro inom järnvägssegmentet och bli bättre positionerade för att ta vara på tillväxtmöjligheter från industrins ökande efterfrågan på hållbara transportlösningar, säger Tarak Mehta, chef för ABB Motion, i ett pressmeddelande. 

PowerTech Converter ägs av RCP och har sitt huvudkontor i Berlin, och anläggningar i Holzkirchen, Tyskland och Mount Olive, USA. Företaget har 280 medarbetare och genererade intäkter på ungefär 60 miljoner euro 2021. 

PTC:s avancerade portfölj, som innefattar PowerBriX med dess kiselkarbidteknik, är ett bra komplement till vårt eget erbjudande och möjliggör för Traction-divisionen att tillhandahålla kunderna ett av de mest omfattande erbjudandena av kraftomvandlare på marknaden. Dessutom kommer kunderna att gynnas av ABB och PTC:s gemensamma innovationer av framtida tekniker av än mer energieffektiva lösningar, säger Edgar Keller, chef för ABB:s division Traction, i pressmeddelandet. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1