Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Orbit One
Elektronikproduktion |

Orbit One bygger robotcell i Ronneby

Cellen uppges av kontraktstillverkaren vara utvecklad för att tillverka identifierings- och spårbarhetslösningar med inbyggda analysverktyg.

Robotcellen byggdes på uppdrag av ett stort svenskt industriföretag och är nu i full drift, skriver kontraktstillverkaren i ett pressutskick.

Robotcellen har en fascinerande komplexitet och är otroligt yteffektiv. Den är försedd med tre robotarmar och kräver endast en operatör. I cellen tillverkas hela enheten och roboten hanterar alla stegen från bland annat depanelisering med laser, laserlödning, test av kretskort, montering av batteri till plastkapsling och lasermärkning av färdig produkt. Kvalitetskraven är extremt höga och gjutning sker med högsta tänkbara noggrannhet och konfigurationen i robotcellen levererar ut en produkt var 30e sekund, säger Ulf Karlsson, Vice President och Chief Operating Officer på Orbit One, i pressutskicket.

”Stärkt och utvecklat kompetens och konkurrenskraft”

Extra glädjande är att vi med den här affären visar att vi med vårt höga tekniska kunnande kan konkurrera med lågkostnadsländer, som till exempel Kina. Tillverkningen kommer dessutom närmare kunden vilket är oerhört viktigt vid utveckling av komplexa produkter, då ett nära samarbete är avgörande för slutresultatet. Projektet har även stärkt och utvecklat vår egen kompetens och konkurrenskraft på ett sätt som kommer att gagna alla våra kunder, fortsätter Ulf Karlsson enligt pressutskicket. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons