Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© vkoletic dreamstime.com
Analys |

Begränsad påverkan på produktion efter skalven i Taiwan

Enligt Trendforce har förra veckans jordskalv i delar av Taitung, Taiwan haft en begränsad påverkan på foundrys samt tillverkare av paneler och keramiska kondensatorer i flera lager.

Det var under lördagen och söndagen, lokal tid som skalven inträffade i Guanshan och Chishang, Taitung. Skalvens styrka uppmättes då till 6,4 och 6,8 på Richterskalen. 

Trendforce publicerade under måndagen en undersökning om skalvens effekter på landets industrier för halvledare och paneler, och kom underfund med följande. 

Foundry-verksamheter uppges ha kommit lindrigare undan i och med att anläggningarna har en så kallad stötdämpande konstruktion. Vibrationerna är då, enligt Trendforce, en nivå lägre innanför anläggningarnas väggar än jämfört med på utsidan. Tillverkare av produktionsutrustning rapporterar inga betydande fabriksskador. Bland minnestillverkarna uppges Nanya Technology ha stängt ner för att inspektera verksamheten. Om det skulle visa sig att wafers har tagit skada ska bolaget ha tillräckligt i lager för att kompensera eventuella förluster. Micron har heller inte rapporterat några skador. 

Tillverkare av paneler rapporteras ha sluppit undan effekter av skalven. Trendforce skriver att industrin befinner sig i en nedgångscykel med överflödiga lagernivåer. Nyttjandegraden av kapaciteten ska ha legat på omkring 65 procent. Ett bolag som Innolux ska ha dragit ned på produktionen i stor skala i september, vilket ska ha bidragit till begränsad påverkan. Under skalvet ska maskinerna ha antingen bromsats in eller stängts av på grund av underhåll, något som även ska ha förskonat verksamheten. 

Effekterna hos tillverkare av keramiska kondensatorer i flera lager (MLCC) liknar effekterna hos paneltillverkarna. , Hos Kaohsiung-baserade Yageo och Walsin har efterfrågan från marknaden för terminaler varit låg, vilket har bidragit till en nyttjandegrad av produktionskapaciteten på cirka 70 procent sedan i juli. Bolagen har dessutom övergått till ett normalt skiftschema utan övertid på helger. 

Strömförsörjningen i Kaohsiung rapporteras ha varit helt förskonad från skalvets effekter.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons