Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Note
Elektronikproduktion |

Ferroamp fördubblar produktion - utökar samarbete med Note

För att möta en stark efterfrågan utökar Ferroamp nu sitt samarbete med kontraktstillverkaren Note och fördubblar produktionskapaciteten av Energyhub-systemet.

Efterfrågan på Ferroamps produkt har enligt ett pressmeddelande ökat kraftigt den senaste tiden. Under första halvåret 2022 ökade Ferroamp sin försäljning med 60 procent. 

Produktionen av Energyhub har ökat med cirka 500 procent senaste året och planen är nu att på kort tid ytterligare fyrdubbla kapaciteteten och i detta är avtalet med Note en viktig del, heter det. 

- När elpriserna rusar samtidigt som elsystemet förändras i grunden erbjuder Ferroamp fastighetsägare möjligheten att ta kontroll över sin elanvändning. Vi är därför glada att kunna utveckla vårt samarbete med NOTE och skala upp produktionen, säger Krister Werner, vd på Ferroamp, i pressmeddelandet. 

Tillverkningen sker i Notes fabrik i Norrtälje och förväntas att öka påtagligt redan under första kvartalet nästa år. Ferroamp förväntas stå inför en stark expansion där samarbetet med Note beräknas uppgå till i storleksordningen 120 miljoner kronor under 2023. 

- Vi ligger väl positionerade för att ta tillvara de nya affärsmöjligheter som växer fram med ny teknik inom Greentech-området. Vi är mycket stolta och glada över vårt nära samarbete med Ferroamp som vi ser som ett innovativt och expansivt bolag, säger Johannes Lind-Widestam, Notes vd och koncernchef, i pressmeddelandet. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons