Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Dennis Dahlgren Actia
Elektronikproduktion |

Actia EMS växer i Linköping – “fyrdubblat omsättningen”

Omsättningen har ökat ordentligt, personalstyrkan växer och ny lina från ASMPT har letat sig in i de nyligen invigda lokalerna. Nu ser bolaget över möjligheterna att fortsätta sin expansion i Linköping Science Park i Mjärdevi.

De gångna tolv månaderna har varit bra för Actias svenska gren i Linköping. Enligt Christian Sahlén, vd för verksamheten, har man vunnit ett flertal kontrakt med nya kunder, både till EMS-verksamheten och Actia Nordic, den del där man tillverkar egna produkter som till exempel telematiklösningen ACU6.

– Vi har haft en otrolig framgång på marknaden och har tagit in 25 nya kunder de gångna tolv månaderna från en rad kända varumärken inom olika segment, till exempel fordon, motorcyklar, med mera. Och under de kommande sex månaderna kommer vi ha elva ”start of production” med dessa kunder, berättar Christian.

Och på mindre än två år har omsättningen stigit stadigt, säger han.

– Vi har faktiskt fyrdubblat vår omsättning i EMS-verksamheten sedan vi tog över produktionen från Flextronics för 18 månader sedan. Vi har till exempel några nya kunder som haft problem med leveranser från deras nuvarande leverantör utanför Sverige och vill nu ha produktionen på närmare håll, berättar Christian.

EMS-verksamheten tillfördes ny produktionslina från ASMPT under tredje kvartalet. Ett tillskott som nu är installerat och klart. Enligt Christian ger linan, utöver kapaciteten, större flexibilitet och kan hantera en stor variation av mönsterkortstorlekar – från medicinteknik, till bilar, latsbilar, bussar, motorcyklar och rymdapplikationer.

Men tre linor kan snart bli fyra, berättar vd:n för Evertiq.

– Vi ser en tillväxt som varar under lång tid och ett fortsatt behov av att öka kapacitet och flexibilitet. Det innebär att vi gradvis kommer byta ut befintliga produktionslinor mot nya ASMPT-linor i framtiden, säger Christian, och fortsätter:

– Vi har även tillsammans med vår fastighetsvärd och en arkitektbyrå börjat skissa på en ombyggnation för att få in en fjärde produktionslina. Vi planerar även att starta igång en bygglovsansökan för att säkerställa att vi får bygglov.

Personalstyrkan har ökat i takt med expansionen och har gått från 21 till 35 personer. Att rekrytera personal går förhållande vis lätt, menar Christian.

– Anledningen till det, tror jag, är att vi dels är ett hightech-bolag, men att vi också har egen produktion. Man får arbeta med stora kunder men kända namn, sportbilar och motorcyklar som man lätt kan förknippa sig med. Tekniskt arbetar vi till exempel med 5G, V2X, teknik till autonoma fordon, elektronik för elbilar som man sedan får tillverka till intressanta kunder. Det tror jag gör oss unika här i parken, avslutar Christian Sahlén.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons