Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Terma
Elektronikproduktion |

Terma förvärvar testutrustning för satelliter

Den danska försvarskoncernen Terma har förvärvat Atos affärsverksamhet inom "ground testing", som innehåller testutrustning av typen electrical ground support equipment (EGSE).

Atos skriver i ett pressmeddelande att avyttringen till Terma är ett sätt för bolaget att fokusera på andra aktiviteter inom rymdsegmentet.

Hos Terma vill man utöka aktiviteterna inom just rymdsegmentet, och ser därför förvärvet som ett "strategiskt viktigt" sådant. Utrustningen som bolaget nu får tillgång till beskrivs kort som system för att testa rymdsystemens mående, och ett sätt att försäkra sig om att rymdfarkosten fungerar som den ska. 

Vi är nischade i dag inom ett antal utvalda rymdteknologier, till exempel elektronik, mjukvara och ingenjörstjänster. Med det här förvärvet adderar vi till en ny, viktig kompetens och erbjudanden för att bygga upp en egen division inom EGSE, kommenterar Termas vd, Jes Munk Hansen, i pressmeddelandet. 

Förvärvet täcker in tre huvudsakliga applikationer, payload testing, radio frequency subsystem och power testing. 

Terma får även ett personaltillskott med experter baserade i Österrike, Rumänien och Tjecken. 

Förvärvet beräknas vara slutfört innan mars nästa år. Finansiella detaljer kring transaktionen kommer enligt bolagen inte att framgå.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons