Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© TagMaster
Elektronikproduktion |

Tagmaster kvalificierade enligt amerikanska krav – "tuffa"

Dotterbolaget Sensys Networks trafikdetekteringsutrustning kvalificerar sig enligt kraven stort infrastrukturpaket från 2021. Kan nu ta ordrar finansierade inom inom paketet.

TagMaster har fått sitt amerikanska dotterbolag Sensys Networks kvalificerat enligt kraven för Buy America i 2021 Infrastructure Investment and Jobs Act. Det framgår av ett pressmeddelande. 

Det innebär att TagMaster kan ta ordrar finansierade inom det stora infrastrukturpaket som den amerikanska kongressen beslutade om i november 2021.

Sensys Networks, baserat i Berkeley i Kalifornien, har under det senaste året arbetet med att ta hem all produktion till USA och växlat över till lokala leverantörer. Det främsta syftet har varit att effektivisera leveranskedjorna och därmed mildra de globala leveransproblem som många teknikbolag har upplevt de senaste åren och därmed minska ledtiderna väsentligt.

Genom att all trafikdetekteringsutrustning från Sensys Networks numera produceras lokalt innebär åtgärderna även att företaget uppfyller de senaste Buy America-kraven i 2021 Infrastructure Investment and Jobs Act och därmed kvalificerar sig för federal finansiering via Federal Highway Administration (FHWA).

”Genom att lokalisera det mesta av vår tillverkning är vi nu mycket mindre mottagliga för störningar i leveranskedjan. Att vi dessutom kvalificerar oss enligt de tuffa Buy America-kraven ökar vår potential på den amerikanska marknaden”, säger Jonas Svensson, vd på TagMaster, i pressmeddelandet. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2