Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Hexatronic
Elektronikproduktion |

Hexatronic köper datacenter-specialist

Fiberoptik-bolaget Hexatronic har ingått ett avtal om att förvärva 90 procent av aktierna i Impact Data Solutions Limited, som tillhandhåller konsult- och rådgivningstjänster, design och installation av fiber, koppar och containment-lösningar för datacenter och colocation-projekt.

Förvärvet uppges bredda Hexatronics erbjudande inom datacenter, samt tar erbjudandet till Europa. Det framgår av ett pressmeddelande.

IDS Group är baserade i London, UK, och har cirka 40 anställda. Bolaget har kunder över hela EMEA-området och omsätter cirka 13 miljoner brittiska pund.

IDS har också ett managed services-erbjudande som tillhandahåller ingenjörstjänster för racking, stacking kabinettinstallationer, patching och revision samt dokumentation för datacenter.

IDS kommer att samarbeta med USA-baserade Data Center Systems, som Hexatronic förvärvade i september 2021. Hexatronic har en option att förvärva de återstående tio procent av aktierna i IDS under perioden 2026-2029.

Vi är mycket nöjda att kunna välkomna IDS till Hexatronic Group. IDS har lång erfarenhet av att arbeta med de mest krävande datacenter-kunderna och kommer att vara en viktig del i att växa Hexatronics datacenter-verksamhet”, säger Henrik Larsson Lyon, vd för Hexatronic Group, i pressmeddelandet. 

Förvärvet planeras att slutföras 3 oktober 2022. 


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1