Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Toyota
Elektronikproduktion |

Toyota lägger ned fordonstillverkning i Ryssland

Efter att ha övervakat och utvärderat aktiviteterna i Sankt Petersburg i sex månader konstaterar beslutar Toyota att produktionen vid fabriken i Sankt Petersburg, Ryssland måste upphöra.

Produktionen stannade upp vid fabriken den 4 mars i år på grund av brist på nyckelmaterial och delar, skriver bolaget i ett pressmeddelande. 

Sedan dess har man väntat på att omständigheterna ska förändras för att starta upp verksamheten igen. 

"Vi har under den här tiden behållit vår personal och försäkrat oss att fabriken är redo att återstartas. Men vi har efter sex månader inte lyckats återgå till normala aktiviteter och ser inga tecken på att vi kommer kunna göra det i framtiden, skriver bolaget."  

"Beslutet att avsluta produktionen av våra bilar i Ryssland har inte varit lätt. Vi har utvecklat verksamheten under 80 år med stöd från våra intressenter och måste därför agera. Dels för att skydda det som våra föregångare har byggt upp, men också för att tryggt kunna föra vidare detta till nästkommande generationer," fortsätter Toyota. 

"Vi vill tacka alla våra medarbetare för sitt hårda arbete och lojalitet. Som ett sätt att visa vår tacksamhet kommer vi att erbjuda hjälp till dem för att hitta nya jobb, att må bra och att bidra med ekonomiskt stöd," fortsätter bolaget.

Bolaget har bedömt att verksamheten i Moskva behöver "optimeras och omstruktureras" med målet att "hålla organisationen effektiv för att fortsätta stötta återförsäljarna i att ge fortsatt service till befintliga ryska Toyota- och Lexus-kunder". 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons