Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Munters
Elektronikproduktion |

Munters bygger ny fabrik i USA

Munters slår upp portarna för en ny fabrik i Virginia, USA för tillverkning av klimatkontrollösningar. Detta för att möta en växande efterfrågan för kylning av datacenter.

Munters flyttar därmed sin verksamhet från sin fabrik i Buena Vista, Virginia, till en ny, utökad anläggning med dubbelt så stor produktionskapacitet i Daleville, Virginia. Det framgår av ett pressmeddelande. 

Storleken på fabriken är 34'000 kvadratmeter och kommer att öka produktionskapaciteten av kylutrustning och produkter för luftfuktning. Anläggningen uppges skapa mer än 150 nya arbetstillfällen.

"Efterfrågan på innovativa och hållbara lösningar för kylning av datacenter är fortsatt stark. Vår nya fabrik ger oss den infrastruktur vi behöver för att fortsätta tillhandahålla energieffektiva lösningar i världsklass till våra kunder,” säger Stefan Aspman, Group Vice President och President för affärsområdet Data Center Technologies, i pressmeddelandet. 

Enligt Aspman kommer byggnaden förses med solpaneler på taket, som uppskattas täcka en stor del av den dagliga energiförbrukningen. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons