Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Semcon
Teknik |

Ratos ger sig in i kampen om Semcon

Efter att konsultkollegan Etteplan lagt ett bud om att förvärva Semcon ger sig Ratos in i kampen om att köpa konsultjätten.

Etteplans lade i augusti ett bud på Semcon på 149 kronor kontant per aktie. Erbjudandets totalvärde uppgick till omkring 2'699 miljoner kronor. I mitten på september fick Etteplan grönt ljus från Konkurrensverket för förvärvet. 

Den 26 september lämnade investmentbolaget Ratos ett offentligt kontant uppköpserbjudande till aktieägarna i Semcon om att överlåta samtliga aktier i Semcon till Ratos. Enligt villkoren för erbjudandet erbjuder Ratos ett kontant vederlag om 157 kronor per aktie i Semcon, motsvarande ett totalt värde om cirka 2,8 miljarder kronor. 

Etteplan meddelade i augusti att erbjudandet inte kommer att höjas, något som repeterades den 26 september. 

"Som framgår av budet den 23 augusti 2022 kommer Etteplan inte att höja sitt bud. Semcons största aktieägare, JCE Group har meddelat att de kommer att acceptera Ratos bud. Mot bakgrund av detta förväntar sig Etteplan att man inte kommer att nå minst 90 procent ägande av Semcons aktier, ett villkor för dess erbjudande, i vilket fall villkoren för Etteplans erbjudande inte kommer att vara uppfyllda vid utgången av erbjudandeperioden den 6 oktober 2022"


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons