Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Smoltek
Elektronikproduktion |

Smoltek vill stärka kapitalet - "spännande utvecklingsskede"

Smoltek har beslutat om en företrädesemission om cirka 67 miljoner kronor. Detta för bland annat utveckling av ultratunna kondensatorer och inför kommersialisering och produktion i höga volymer.

Likviden ska även användas för fortsatt utveckling av demonstratorer och produktionskoncept för högeffektiva cellmaterial till elektrolysörer, rekrytering av kompetens för fortsatt utveckling och arbete för att förbereda Smolteks ultratunna kondensatorer och högeffektiva cellmaterial till elektrolysörer för kommersialisering. Det framgår av ett pressmeddelande. 

Bolaget befinner sig i ett spännande utvecklingsskede och arbetar intensivt med utvecklingen av sin innovativa kolnanofiber-baserade teknologi, framgår det av pressmeddelandet. 

"Vi har utvärderat olika finansieringsalternativ under 2022 och utforskat möjligheterna för att bland annat kunna genomföra en riktad emission. Detta har inte varit möjligt, till stor del på grund av omvärldsfaktorer och det turbulenta marknadsklimatet, och vi har därför valt att vända oss till våra aktieägare i form av en företrädesemission. Vi har även utvärderat en kreditbaserad lösning, men de villkor som skulle vara aktuella för upphandlade lån i det nuvarande marknadsklimatet bedömdes vara ett mindre attraktivt alternativ än den valda transaktionen," säger Smolteks koncern-vd Håkan Persson, i ett separat pressmeddelande. 

 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2