Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Shortlink
Komponenter |

Shortlink licensierar ut kretsarkitektur

Konsultbolaget Shortlink från Karlstad lanserar en ny licensieringsmodell för sin ASIC-teknologi. "Viktigt att den här teknologin blir mer tillgänglig i Sverige och Europa," menar bolaget.

Licenseringsmodellen innebär att andra ASIC-utvecklare får tillgång till IP-block för bolagets egenutvecklade kretsar med analoga och blandade signaler. Det framgår av en bolagsuppdatering.

August Pensell, styrelseordförande hos Shortlink, skriver i uppdateringen att det är viktigt att teknologin blir mer tillgänglig i både Sverige och Europa.

"Framför allt med tanke polariseringen och bristen på halvledare, som vi har bevittnat på ett globalt plan. I syftet att underlätta industrins övergång under de kommande åren möjliggör vi för utvecklare att för första gången använda vår teknologi," fortsätter han.

Bolaget vittnar om en ökad efterfrågan på licensblock.

"Genom att vi öppnar upp våra IP:n för licensiering gör vi det möjligt för fler företag att ta kontroll över sin försörjningskedja och teknologistack. Samtidigt gör det möjligt för oss att nå nya kunder och samarbeten," skriver Pensell i uppdateringen.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1