Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Ferroamp
Elektronikproduktion |

Ferroamp expanderar - tecknar avtal med Kitron

Ferroamp ökar nu produktionstakten ytterligare och har tecknat ett ramavtal med Kitron om volymproduktion av Energyhub-systemet för villor.

Uppdaterad; 2022-09-30 10:06

Genom samarbetet med Kitron tredubblar företaget tillverkningen av Energyhub Wall 14. Avtalet är också ett steg på vägen mot kommande internationella lansering. Det framgår av ett pressmeddelande. 

"Ferroamp fortsätter att expandera verksamheten genom samarbeten med strategiska partners. Vi är mycket glada över att ha tecknat avtal med Kitron som är en ledande aktör inom elektronik, och som har kapacitet att producera stora volymer Energyhub-system till våra villakunder," säger Krister Werner, vd på Ferroamp, i pressmeddelandet. 

Energyhub-ystemet finns för både kommersiella fastigheter och flerfamiljshus, men Energyhub Wall 14 är särskilt anpassad till villasystem.

Under första halvåret 2022 ökade Ferroamp sin försäljning med 60 procent och befinner sig nu i en snabb tillväxtfas och så sent som förra veckan presenterade bolaget ett utökat samarbete med tillverkaren Note. Genom avtalet med Kitron förbereder sig Ferroamp också för att skala upp inför en kommande lansering utomlands. 

Kitrons tillverkning av Energyhub kommer att ske i Polen och beräknas komma i gång inom några veckor.

"Vi är väldigt glada över att Ferroamp har valt Kitron som tillverkningspartner för att möjliggöra sin starka tillväxtresa. Kitron har sedan några år tillbaka satsat hårt på att möta de kraftigt ökande behoven på marknaden inom elektrifiering och vi ser att vi idag är väl positionerade för att möta den efterfrågan. Att få skriva ett långsiktigt partnerskapsavtal med Ferroamp, som en marknadsledare inom integration av lokala elnät, känns både spännande och hedrande, säger Kristoffer Asklöv," COO på Kitron, i pressmeddelandet. 


Till Evertiq förtydligar Ferroamp att Energyhub XL, det stora systemet för flerfamiljshus och kommersiella fastigheter, tillverkas hos Note i Norrtälje. Kitron kommer enligt bolaget att tillverka den vägghängda Energyhub Wall 14, som i första hand används i villor. Energyhub Wall 14 tillverkas även sedan tidigare hos Gelab, fortsätter man, men volymproduktionen hos Kitron i Polen öppnar även upp för en lansering utomlands.

På en fråga om den procentuella produktionsfördelningen mellan Note och Kitron går Ferroamp i detta läge inte ut med siffror kring hur mycket som tillverkas hos respektive tillverkare.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons