Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© ABB
Teknik |

ABB avyttrar resterande innehav i Hitachi Energy till Hitachi

ABB har nått en överenskommelse om att avyttra sin återstående andel på 19,9 procent i Hitachi Energy till Hitachi, det joint venture som bildades från ABB:s Power Grids-verksamhet 2020, där Hitachi äger en andel på 80,1 procent.

ABB skriver att Hitachi har utnyttjat sin köpoption som avtalades mellan parterna i december 2018, som värderas till 1'679 miljarder dollar, enligt ett pressmeddelande.

ABB kommer att fortsätta att tillhandahålla tjänster under en övergångsfas till Hitachi Energy så att de fullt ut kan separeras från ABB:s system. 

"Vi är mycket glada över att ha kommit överens om den sista delen av transaktionen tidigare än väntat och till förmånliga villkor. Detta kommer att stärka vår balansräkning ytterligare och ge oss ökad flexibilitet i våra beslut om kapitalallokering," säger Timo Ihamuotila, CFO på ABB, i pressmeddelandet. 

ABB förväntar sig inte att redovisa någon betydande vinst eller förlust till följd av försäljningen. ABB förväntar sig ett nettopositivt kassainflöde på cirka 1'425 miljarder dollar vid slutförandet av försäljningen. Transaktionen är föremål för myndighetsgodkännanden och stängning förväntas ske under fjärde kvartalet 2022.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons