Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Electrolux
Teknik |

Electrolux avyttrar fastighet i Schweiz

Electrolux har tecknat avtal om att avyttra sin kontorsfastighet i Zürich, Schweiz, för en kontant ersättning om cirka 450 miljoner kronor.

Uppdaterad; 2022-09-30 11:47

Köpeskillingen inkluderar en handpenning om cirka 46 miljoner kronor. Realisationsvinsten uppskattas till cirka 420 miljoner kronor och väntas påverka rörelseresultatet positivt för affärsområde Europa och kommer att redovisas som en engångspost i samband med att transaktionen slutförs. Slutförandet och den positiva kassaflödeseffekten förväntas inträffa under det fjärde kvartalet 2022.


Till Evertiq förklarar bolaget att man normalt sett hyr sina kontorslokaler eftersom det ökar flexibiliteten, binder mindre kapital och är därmed mer kostnadseffektivt. Det, menar man, är också skälet till försäljningen i Schweiz. 

På frågan om bolaget kommer finnas kvar i Schweiz, men i stället kommer att hyra en fastighet, svarar bolaget att man kommer att hyra, men att man inte kan gå in på detaljerna. 

"Vi kommer definitivt finnas kvar i Schweiz - vi har nästan lika stor försäljning där som i Sverige (ca 3,5 mdr)," skriver företaget i ett svar per mejl. 


Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons