Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Smoltek Hydrogen
Elektronikproduktion |

Smoltek Innovation blir Smoltek Hydrogen

"Ett logiskt nästa steg när innovationsprojektet kring material för elektrolysörer och grön vätgas nu är ett eget självständigt affärsområde i Smoltek," skriver bolaget.

Bolagsnamnet ändras från Smoltek Innovation AB till Smoltek Hydrogen AB då bolaget har egen personal, patent och samarbetsavtal med externa parter. Det framgår av ett pressmeddelande. 

"Det nya bolagsnamnet Smoltek Hydrogen AB visar att vi står fast vid ambitionen att förse den nya vätgasekonomin med avgörande teknologi. Marknaden växer oerhört snabbt, och enbart marknaden för cellmaterial på en PEM-elektrolysörs anodsida förväntas uppgå till 50 miljarder kronor 2030. Dessutom har den akuta bristen på naturgas ytterligare ökat ambitionsnivån i Europa. För oss är det viktigt att snabbt nå målet att bli en etablerad aktör på denna marknad”, säger Ellinor Ehrnberg, vd för Smoltek Hydrogen, i ett pressmeddelande. 

Nästa steg inom affärsområdet är att börja bygga prototyper tillsammans med potentiella kunder samt planera den första pilotanläggningen för tillverkning av cellmaterial. Detta inkluderar delmålet att under vintern, tillsammans med bland annat en stor tillverkare av insatsmaterial till elektrolysörer, bygga en komplett PEM-elektrolysörcell i laboratorieskala.

Smoltek skriver att man kommer lansera fler affärsområden baserade på bolagets kärnteknologi. Näst på tur står områden som medicinteknik, nästa generations batterier samt superkondensatorer.

 

 


Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons