Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Kamic Group
Elektronikproduktion |

Kamic köper Tavlebyggern - växer inom kapslad elteknik i Norge

Kamic Group har förvärvat samtliga aktier i norska Tavlebyggern AS, som projekterar, bygger och monterar kompletta lågspänningsställverk, fördelningscentraler och automatikskåp.

Tavlebyggern bildades 1997 och verksamheten bedrivs från Lillestrøm, strax öster om Oslo. Bolaget har ett 15-tal anställda, en årlig försäljning om cirka 60 miljoner norska kronor erbjuder även om- och tillbyggnadstjänster på befintliga anläggningar. Det framgår av ett pressmeddelande. 

”Tavlebyggern är vårt fjärde förvärv av elteknikbolag i Oslo-regionen på relativt kort tid. Med starka underliggande trender i form av ökad elektrifiering i samhället generellt och introduktionen av alltmer smarta teknologier för automatisering inom industri och fastigheter har vi en optimistisk syn på utvecklingen inom elteknik. Tavlebyggern är ett bolag med stort kunnande, ett utpräglat servicetänkande och fin entreprenörsanda och vi är glada att få välkomna bolaget och dess medarbetare in i Kamicfamiljen,” säger Fredrik Celsing, vd och koncernchef för Kamic Group, i pressmeddelandet. 

Den tidigare delägaren och verkställande direktören för Tavlebyggern, Bjørn Stengrimsen, kommer fortsätta att leda bolaget efter förvärvet. 

”Vi på Tavlebyggern ser många fördelar med att bli en del av Kamic Group. Vi kommer in i en större och mer stabil struktur där vi kan dra nytta av den kunskap och det nätverk som finns inom gruppen, samtidigt som vi uppskattar KAMIC Groups syn på decentralisering och entreprenörskap som drivkraft," kommenterar Bjørn i pressmeddelandet. 

Organisatoriskt ingår Tavlebyggern nu som ett självständigt bolag i Kamic Groups affärsområde Installation under ledning av affärsområdeschefen Johan Karlsson.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2