Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Darekon
Elektronikproduktion |

Darekon flyttar verksamheten i Savonlinna till Haapavesi

Den finska kontraktstillverkaren Darekons kontraktstillverkning i Savonlinna meddelas ha flyttats till anläggningen i Haapavesi.

Darekon skriver i en bolagsuppdatering att flytten från Savonlinna till Haapavesi är en del av en centralisering av den egna elektroniktillverkningen i landet. Något som är förenat med kostnadseffektivitet och en högre grad av pålitlighet i försörjning, menar man.

”Fabriken i Haapavesi har i flera års tid tillverkat kretskort till produkterna som görs i Savonlinna. Montering och sluttesterna av produkterna gjordes primärt i Savonlinna. Logistikhanteringen och försörjningskedjan kommer att bli mycket enklare när väl monteringen överförs till Haapavesi,” säger Pekka Antikainen, platschef för fabrikerna i Savonlinna och Klaukkala.

Flytten innebar att bolaget inledde förhandlingar med berörd personal, som uppges ha involverat 34 personer från Savonlinna. Samtliga ska ha erbjudits arbete i Haapavesi. 

"Flyttar av verksamheter är tudelade," säger Teemu Liukkonen, som har en ledande positionen vid samma fabrik.

”Det är tråkigt att jobb går förlorade, men vi har hanterat detta i god harmoni med Darekons ledning. Arbete har redan hittats för den övervägande majoriteten av dem som inte ville flytta till Haapavesi,” fortsätter han.

Fabriken i Savonlinna meddelas upphöra i oktober.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons