Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© GPV
Elektronikproduktion |

Sammanslagningen av GPV och Enics slutförd

Sammanslagningen av GPV och Enics slutfördes den 3 oktober 2022. De två bolagen slås nu samman till ett nytt bolag med över 7'500 anställda och en omsättning på över sju miljarder danska kronor.

Det sammanslagna bolaget fokuserar på elektroniktillverkning verksamhet inom testsystem som består av intern tillverkning av mekanik och kabelstammar. Det sammanslagna bolaget ska ha ett starkt fokus på industrielektronik, box- build/mekatronik/nyckelfärdiga produkter.

Namnet på det sammanslagna bolaget blir GPV Group A/S och Bo Lybæk kommer att leda industrikoncernen i egenskap av vd. 

"GPV och Enics kompletterar varandra väldigt väl och jag är glad över att sammanslagningen nu är verklighet. Jag tror att våra gemensamma styrkor kommer att göra oss till en attraktiv partner för våra kunder på en snabbt föränderlig marknad. Vi ser fram emot att implementera sammanslagningsplanen vi utvecklat tillsammans med våra nya kolleger från Enics och vi genomför den med största ödmjukhet. Vi vet att sammanslagningen är en stor uppgift, men vi förväntar oss att det kommer att bli en stor framgång," säger Bo i ett pressmeddelande.

Båda bolagen kommer in i sammanslagningen med "höga krav och fulla orderböcker", och det sammanslagna
bolaget har "starka tillväxtambitioner" under de kommande åren.

"Vi siktar på att öka vår försäljning till ca 10 miljarder DKK fram till 2026, men vi är också medvetna om den
utmanande affärsmiljön som snart kan bli verklighet. Vi ger oss nu ut på en spännande tillväxtresa och, vilket är mycket viktigt, vi strävar efter att det ska bli en lönsam tillväxtresa. Efter sammanslagningen kommer vi att vara ännu starkare, vilket stöder våra förväntningar på framtiden", säger Bo Lybæk

Det danska industrikonglomeratet Schouw & Co. kommer att inneha majoritetskontroll (80 %) och det
finska familjeägda investeringsbolaget Ahlström Capital Group kommer att vara minoritetsägare (20 %).


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1