Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Syntronic
Elektronikproduktion |

Syntronic förvärvar produktionsanläggning i Kanada

Syntronic förvärvar Lloyd Douglas Solutions, ett kanadensiskt elektroniktillverkningsbolag som blir "en strategiskt viktig samarbetspartner" till verksamheterna i Sandviken, Kumla och Gävle.

Förvärvet innebär att Syntronic även får en produktionsanläggning på kanadensisk mark. Syftet, menar man, är att stärka greppet om produktlivscykeln, intensifiera hållbarhetsarbetet samt stimulera verksamheten i Sverige. 

Satsningen medför att de svenska sajterna kommer att kunna hantera ett ökat antal leveranser inom Europa för de nya nordamerikanska kundernas räkning.

"Förvärvet innebär att Syntronic Production Services i Sandviken och Syntronic Aftermarket Services i Gävle får en nära samarbetspartner i Nordamerika," säger Björn Jansson, vd för Syntronic Group, i ett pressmeddelande, och fortsätter:

"Satsningen stärker vår verksamhet i Sverige, eftersom våra kontor här kan hantera våra nordamerikanska kunders Europaleveranser och vice versa. Vi har nu ett helhetsgrepp om produktlivscykeln i både Europa och Nordamerika, vilket innebär att vi möter våra kunders fullständiga behov och önskemål i deras närområden. Det är viktigt för oss att erbjuda hållbara och kostnadseffektiva lösningar med snabba leveranstider."

LDS har i drygt ett decennium försett nordamerikanska kunder med tillverknings- och prototyptjänster från sin anläggning i Ottawa. LDS har spetskompetens inom prototyper, NPI och specialiserad elektroniktillverkning. Efter integrationen kommer LDS att bedriva verksamhet inom Syntronic Group, under namnet Syntronic Production Services Canada Inc.

"Det känns fantastiskt att välkomna LDS till Syntronic. Med den här satsningen tar vi ytterligare ett stort steg framåt i Syntronics produktionsverksamhets utveckling. Detta blir ett bra stöd för vår tillverkning både i Sandviken och Kumla, säger Roger Lindholm," vd på Syntronic Production Services, i pressmeddelandet. 

Syntronic bedriver sedan tidigare specialiserad produktion med fokus på mekanik i Sandviken samt serieproduktion och kretskortstillverkning i Kumla. Den kompletterande produktionsanläggningen i Ottawa kommer att samarbeta med de svenska produktions- och eftermarknadsenheterna. Man kommer även ha ett samarbete med Syntronics forskning och utvecklingskontor i Ottawa, Toronto och Montreal. 

Vårt mål har alltid varit att ge fullständig produktlivscykelsupport till våra kunder i alla regioner där vi är närvarande. Det här initiativet gör det möjligt för oss att tillgodose våra kunders behov med ökad effektivitet och flexibilitet, både i Nordamerika och i Sverige, säger Hans Molin, vd för Syntronic Kanada, i pressmeddelandet. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1