Hexatronic i förvärvsavtal med amerikansk kabeltillverkare
Hexatronic har ingått ett bindande inkråmsöverlåtelseavtal om förvärv av Rochester Cable från TE Connectivity för en köpeskilling om 55 miljoner dollar.
Rochester Cable utvecklar och tillverkar elektrooptiska kablar som används i krävande miljöer, och är konstruerade för att möta specifika krav i krävande industrier som olja och gas, försvar, oceanografi, samt sensor- och undervattensapplikationer. Det framgår av ett pressmeddelande.
Avtalet uppges bredda Hexatronics erbjudande inom fiberoptiska sjökablar till att inkludera dynamiska kablar som både kan överföra elektriska signaler och kraft samt optiska signaler. De elektrooptiska kablarna kan användas på extrema vattendjup ner till 6'000 meter som ska möjliggöra uppkoppling av en mängd olika sensorer, utrustningar och fjärrstyrda undervattensrobotar.
“Vi är glada över att ha nått en överenskommelse med TE Connectivity om att förvärva Rochester Cable. Rochester Cable har under flera decennier varit marknadsledare vilket genom sin know-how och applikationsexpertis ger dom en unik position. Det starka teamet har utvecklat ett väldifferentierat erbjudande och långsiktiga partnerskap med sina kunder. Hexatronic har varit leverantör av fiberoptiska sjökablar sedan 1990-talet. Kombinationen av know-how, geografisk täckning och produktportföljen från Rochester Cable i USA med Hexatronics sjökabelverksamhet i Sverige ger spännande möjligheter för framtiden,” säger Henrik Larsson Lyon, vd för Hexatronic Group, i pressmeddelandet.
Rochester Cable har idag 130 anställda i Culpeper, Virginia och en 40'000 kvadratmeter stor produktionsanläggning. Under det senaste decenniet uppges TE ha investerat avsevärt i att öka kapaciteten, varför det finns ytterligare tillväxtmöjligheter i produktions-anläggningen, skriver Hexatronic.
Den förvärvade verksamheten omfattar även mark och byggnader för både produktionsanläggningarna och kontorsbyggnaderna. Produktförsäljningen sker främst i USA men även i EMEA och APAC.
Förvärvet är föremål för myndighetsgodkännanden och förväntas slutföras senast den 31 mars 2023.